Ediția a 13-a va avea loc în perioada 12-15 iunie 2025


HermannstadtFest 2024

Prezentatorii Festivalului

Traian Stoita va fi unul din prezentatorii Festivalului HermannstadtFest.

23 de ani de viața si 17 in slujba cântecului popular. Traian Stoita a crescut pe scena alături de mari artiști ai acestui neam, sub stricta îndrumate a mamei lui, Camelia Cosma Stoita. Ajuns acum la vârsta de 23 de ani, absolvent de Teologie si actualmente student al Academiei de Muzica GHEORGHE DIMA din Cluj-Napoca, Traian Stoita formează tinere talente, in calitate de profesor de Educație Muzicală. Dirijor al Cvartetului Vocal ANGHELOS din Cluj-Napoca, membru al Uniunii Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din Romania, jurnalist si prezentator al unor evenimente de referința ale culturii romanești, Traian Stoita își dedica întregul timp pentru a promova ceea ce, spune el, au impus in timp strămoșii noștri

David Petrovici, 10 ani, a fost evaluat de specialiștii de la IRSCA Gifted Education drept copil supradotat, cu inteligență multiplă, vizual-spațială, recomandându-i-se orientarea spre arhitectură, inventică și diplomație.  
Are talente de orator (vocabular dezvoltat și precis), de mediator (adaptându-și diplomatic abordările în funcție de persoanele respective), de negociator (nu renunță niciodată la obiectivele pe care le are și caută să-i convingă pe cei din jur că acestea sunt corecte și legitime). Este un leader înnăscut, având tendința să-i organizeze pe cei din jur, fie copii, fie adulți.
Are abilitati histrionice, nonșalanța de a se manifesta în fața unui public numeros: 
- a jucat pe marea scenă a Operei Naționale București în două spectacole cu și despre copiii supradotați, în cadrul campaniei „Vreau la OPERĂ!”, 
- a jucat în spectacolul interactiv-joc-poveste „Aventuri pe Tărâmul OPEREI”, atât la Opera Națională București, cât și la Forumul German din Sibiu,
- a fost co-prezentator la ediția a doua a Festivalului Internațional de Muzică pentru copii și tineret “HermannstadtFest“, Sibiu – 2014,
- a participat la emisiunea „Copiii spun lucruri trăznite”,
- a apărut în reclame TV, și a făcut pictoriale pentru revistele „Baby Star”, „Ce se întâmplă, doctore?” și „Income Magazin”, în care i s-a realizat și o prezentare complexă cu titlul „Paleontolog la 5 ani”.
Studiază intens limbi străine, fiind singurul din clasa lui care a luat maximum de 100 de puncte din 100 la testul de limba franceză realizat de Institutul Francez.
A început studiul pianului, cu tatăl lui, pianistul și dirijorul Alexandru Petrovici, David fiind a patra generație de muzicieni pe linie paternă.
Pe lângă atracția pentru artă și limbi străine, pe David îl preocupă soarta omenirii, evoluția speciilor, alcătuirea Terrei și a universului.