Festivalul International HermannstadtFest , editia a 6-a va avea loc in perioada 22-24 iunie 2018.

In curand va aparea regulamentul.

Vor fi cateva sectiuni noi, atat la muzica usoara, cat si la muzica populara.

Prezentatorii Festivalului

Traian Stoita va fi unul din prezentatorii Festivalului HermannstadtFest.

23 de ani de viața si 17 in slujba cântecului popular. Traian Stoita a crescut pe scena alături de mari artiști ai acestui neam, sub stricta îndrumate a mamei lui, Camelia Cosma Stoita. Ajuns acum la vârsta de 23 de ani, absolvent de Teologie si actualmente student al Academiei de Muzica GHEORGHE DIMA din Cluj-Napoca, Traian Stoita formează tinere talente, in calitate de profesor de Educație Muzicală. Dirijor al Cvartetului Vocal ANGHELOS din Cluj-Napoca, membru al Uniunii Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din Romania, jurnalist si prezentator al unor evenimente de referința ale culturii romanești, Traian Stoita își dedica întregul timp pentru a promova ceea ce, spune el, au impus in timp strămoșii noștri

David Petrovici, 10 ani, a fost evaluat de specialiștii de la IRSCA Gifted Education drept copil supradotat, cu inteligență multiplă, vizual-spațială, recomandându-i-se orientarea spre arhitectură, inventică și diplomație.  
Are talente de orator (vocabular dezvoltat și precis), de mediator (adaptându-și diplomatic abordările în funcție de persoanele respective), de negociator (nu renunță niciodată la obiectivele pe care le are și caută să-i convingă pe cei din jur că acestea sunt corecte și legitime). Este un leader înnăscut, având tendința să-i organizeze pe cei din jur, fie copii, fie adulți.
Are abilitati histrionice, nonșalanța de a se manifesta în fața unui public numeros: 
- a jucat pe marea scenă a Operei Naționale București în două spectacole cu și despre copiii supradotați, în cadrul campaniei „Vreau la OPERĂ!”, 
- a jucat în spectacolul interactiv-joc-poveste „Aventuri pe Tărâmul OPEREI”, atât la Opera Națională București, cât și la Forumul German din Sibiu,
- a fost co-prezentator la ediția a doua a Festivalului Internațional de Muzică pentru copii și tineret “HermannstadtFest“, Sibiu – 2014,
- a participat la emisiunea „Copiii spun lucruri trăznite”,
- a apărut în reclame TV, și a făcut pictoriale pentru revistele „Baby Star”, „Ce se întâmplă, doctore?” și „Income Magazin”, în care i s-a realizat și o prezentare complexă cu titlul „Paleontolog la 5 ani”.
Studiază intens limbi străine, fiind singurul din clasa lui care a luat maximum de 100 de puncte din 100 la testul de limba franceză realizat de Institutul Francez.
A început studiul pianului, cu tatăl lui, pianistul și dirijorul Alexandru Petrovici, David fiind a patra generație de muzicieni pe linie paternă.
Pe lângă atracția pentru artă și limbi străine, pe David îl preocupă soarta omenirii, evoluția speciilor, alcătuirea Terrei și a universului.