Ediția a 12-a va avea loc în perioada 13-16 iunie 2024


HermannstadtFest 2023

Invitati in recital in 8 iulie ,la muzica populara



Camelia Cosma Stoita, invitata in recital la HermnannstadtFest in 8 iulie. Camelia Cosma Stoita este nascuta in Sibiu intr-o familie de  mari iubitori de folclor.Este educatoare si Interpreta de muzica populara reprezentand Marginimea Sibiului.   A debutat in 1996 cand a inregistrat si primul sau album.
In ultimii ani aparitiile sale pe scena sunt insotite de prezenta ambilor  copii-Ioana si Traian, carora se pare ca a reusit sa le insufle dragostea fata  de traditie si frumos.                                                                    In masura in care este indragostita de cariera de artist, isi iubeste si meseria de dascal. Ii creste inima cand vede roadele muncii sale,sclipirea din ochii copiilor si multumirea parintilor. Nu este usor, dar nu ar putea renunta la nici una dintre ele.

Rodica Popa Comaniciu este absolventa a Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj Napoca ,pedagogie muzicala si cânt popular la clasa profesor dr.Ioan Bocsa promotia 2004.Membra a ansamblului de muzica Traditionala Icoane. Laureata a mai multor festivale de muzica populara din tara:Floarea din Gradina,Mariana Draghicescu,Maria Tanase,Strugurele de Aur,Cant si joc pe Hartibaci etc. Actualmente profesor de muzica in Sibiu la sc.Nr4 si Ioan Slavici,indrumator canto popular si muzica usoara. 




Maria Nicoleta Florea are 7 ani si se pregateste la Palatul Copiilor Sibiu, cu dl prof. Claudiu Botoroaga.Ii place muzica populara si pastreaza traditiile din zona  Sibiului.Desi are o varsta foarte frageda a castigat numeroase premii la festivalurile la care a participat. Este detinatoarea Trofeului la grupa 5-8 ani la editia a 3-a a Festivalului International HermannstadtFest.



Ioana Bogdan vine de pe Valea Hartibaciului, din Agnita .Este eleva la Scoala Populara de arte Ilie Micu- Sibiu, la cursul de maiestrie
A participat la numeroase concursuri de interpretare vocala, din tara, unde a obtinut urmatoarele premii: Premiul al III-lea la Fest. VARA, VARA, PRIMAVARA SIBIU 2014, Premiul special de autenticitate, la Fest. National Strugurele de aur-2015, si Trofeul Fest. CANT SI JOC PE HARTIBACI-2015.

Violeta Gageanu, din Rm.Valcea, 22 de ani ,studenta la Inginerie si Protectia Mediului in Agricultura Sibiu in anul III. A indragit muzica populara la varsta de 4 ani, urmand ca la 14 ani sa urmeze cursuri de canto cu domnul profesor Alin Pavelescu la Scoala Populara de arte si Meserii din Rm. Valcea. A participat la multe festivaluri si concursuri ,cel mai important fiind Festivalul Lautarul - Dragasani unde am cantat alaturi de Rapsodia Valceana. Cel mai pretios Trofeu al ei este vocea pe care Dumnezeu i-a daruit-o.