Ediția a 13-a va avea loc în perioada 12-15 iunie 2025


HermannstadtFest 2024

Invitati in recital in 10 iulie

Rares Dragomir s-a nascut intr-o noapte de primavara, intr-o familie in care muzica este o traditie si un crez.
 In copilarie s-a simtit extrem de atras de sunetul  pianului si de acordurile muzicii, astfel incat primele incercari de exprimare muzicala s-au produs inca din copilarie. Atunci a inteles ca isi doreste ca muzica sa-i fie mijlocul de exprimare a sentimentelor si starilor.
 Rares a crescut cu muzica tatalui sau, compozitorul  Marcel Dragomir, despre care spune ca l-a influientat covarsitor in dezvoltarea simtului muzical.
Rares s-a lansat in muzica in 1992 la Festivalul International Bucuresti 92. Au urmat apoi numeroase aparitii si selectii importante precum Cerbul de Aur, Scoala Vedetelor, Festivalul Muzicii de Dragoste, Festivalul Mamaia, Te Cunosc De Undeva, etc.
Pe lista sa de realizari se numara si rolurile avute in filmele: “Muschetarii in vacanta” si “Ambasadori, cautam patrie”, dar si rolul de realizator – prezentator  TV, avand  emisiuni muzicale, de divertisment si emisiuni de copii in TVR, Tele7 ABC si OTV. 
In paralel cu cariera in muzica si in televiziune, Rares si-a dedicat o mare parte a timpului initiandu-i pe copii in tainele muzicii. Rares preda muzica si canto intr-un stil inedit, intr-o maniera relaxanta, in care fiecare copil, mic sau mare, se intitaza, deprinde cunostinte de baza despre muzica, largindu-si orizontul si cultura muzicala, invata atitudinea de invingator in viata si pe scena. Atmosfera in cadrul cursurilor nu este una clasica elev-profesor, ci una ca intre prieteni, vesela, relaxanta, in care de fapt muzica, dansul, jocurile, glumele si atitudinea pozitiva sunt la ele acasa. Copiii sunt incurajati sa-si dezvolte imaginatia, creativitatea si simtul artistic.
“Unul dintre visele mele de artist a fost si este sa transmit tuturor celor din jurul meu emotia si vibratia spirituala cu ajutorul muzicii. In acest sens am comunicat intotdeauna cu oamenii prin arta, compunand sau interpretand muzica. La fel de mult mi-am dorit sa transmit copiilor invataturile si tainele fauritorilor de emotii artistice. Muzica este ecoul gandurilor noastre, un refugiu departe de tot, un univers paralel in care fiecare isi traieste visele.”


 Jonathan Alexandru are 20 de ani si este din Bucuresti. S-a nascut intr-o familie de muzicieni , el fiind fiul Nicolei şi al compozitorului Mihai Alexandru.Este student in anul 3 la Conservator , sectia Canto clasic, clasa prof. Universitar maestrul Ionel Voineag.




Monica Karaghenova s-a născut în Kaspicean, regiunea Șumen, Bulgaria. A început să studieze cântul de la vârsta de 6 ani. A fost invitată să facă parte din ansamblul vocal al copiilor „Puffs”, din orașul ei natal. Prima ei participare la un concurs vocal a fost cea de la Concursul Vocal Internațional pentru Copii „Sea Smiles”, în 2005, la care Monica a obținut premiul al doilea. Din 2011, Monica face parte din studioul vocal de muzică pop și jazz „Ikonomov” din Ruse. Directorul studioului este unul dintre cei mai proeminenți profesori de cânt din Bulgaria, Mestrul Vili Ikonomov. De-a lungul anilor, sub îndrumarea Mestrului Ikonomov, Monica a participat la numeroase competiții și a adus Bulgariei multe Mari Premii, premii întâi, doi și trei. În prezent, Monica Karaghenova urmează cursurile de Studii Europene și Globale din cadrul Universității „Anghel Kanchev” – Ruse. În același timp, își continuă educația și dezvoltarea muzicală.Este castigatoarea Marelui Trofeu HermannstadtFest de anul trecut.


Polacek Alexandra Yasmine, are 15 ani si vine din Targu-Jiu. Este eleva la Liceul de Arte Constantin Brailoiu din Targu-Jiu si studiaza canto popular la Scoala populara de arte din orasul natal.Muzica o pasioneaza si o inspira ,iar pe scena se simte ca acasa. Este castigatoarea Marelul Trofeu HermannstadtFest  editia a 3-a
Vlad TeodosiuPolacek Alexandra Yasmine, are 15 ani si vine din Targu-Jiu. Este eleva la Liceul de Arte Constantin Brailoiu din Targu-Jiu si studiaza canto popular la Scoala populara de arte din orasul natal.Muzica o pasioneaza si o inspira ,iar pe scena se simte ca acasa. Este castigatoarea Marelul Trofeu HermannstadtFest  editia a 3-a Paducel castigator al Trofeului HermannstadtFest la muzica populara in anul 2015.

Din Ținutul Momârlanilor, din Valea Jiului, revine pe scena festivalului un tânăr talentat, ambițios, antrenat de voința de a lupta întotdeauna pentru ceea ce îşi doreşte, asemenea unui leu, în zodia căruia este şi născut. Pentru tânărul student la facultatea de drept, tradițiile şi obiceiurile tradiționale româneşti sunt valori importante ce trebuiesc duse mai departe, iar cea mai mare mândrie o reprezintă îmbrăcarea portului popular