Editia a 8-a a Festivalului Hermannstadt Fest va avea loc in perioada 26-28 iunie 2020 la Sibiu. In curand va aparea regulamentul .
Ramaneti aproape sa vedeti ce surprize v-am pregatit.

HermannstadtFest 2019

Regulament - Festival

English Version (rules)

Festivalul Internațional „HERMANNSTADTFEST”

            Ediția a VII-a- 28-30 iunie 2019-Sibiu - România

 Un eveniment organizat de:

Asociația „Domy Music Star” – Sibiu

Palatul Copiilor Sibiu

Arhiepiscopia Ortodoxa Romana –Sibiu –Radio Trinitas Sibiu
Cercul Miltar Sibiu
Asociatia Filantropica Olivia

 

În parteneriat cu:

Inspectoratul Școlar Sibiu


Obiectivul Festivalului:
 Festivalul Internațional de muzică pentru copii și adolescenți Hermannstadtfest este o manifestare culturală anuală  organizată de Asociația Domy Music Star Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu și Arhiepiscopia Ortodoxa Romana –Sibiu – Departamentul Mass Media – Radio Trinitas Sibiu  în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Sibiu.Concursul se va desfășura în perioada 28-30 iunie 2019
Festivalul are drept scop promovarea calităților vocale, artistice și creativ-muzicale ale tuturor artiștilor care vor urca pe scenă.
Promovarea se va desfăşura în principal prin reţeaua Palatelor şi Cluburilor Copiilor, Inspectoratele Școlare Județene, precum şi prin alte canale de mediatizare specializate, dar și prin rețele de socializare. 

Festivalul cuprinde 2 genuri muzicale:
 • Muzică Ușoară:
Portret Artist –Luminita Anghel  (28 iunie)
Portret Compozitor- Viorel Gavrilă (28 iunie)
Interpretare vocala (29 iunie)
Secţiunea Mini HermannstadtFest (29 iunie)
 • Muzică Populară-tradițională (28 iunie):
Interpretare vocala
Port popular şi tradiţii

Festivalul Internațional „HermannstadtFest“ Sibiu are urmatoarele etape
1.     Faza de înscriere
2.     Preselecția
3.     Faza finală
1. FAZA DE ÎNSCRIERE

Condiții de participare și modalități de înscriere:
Vârsta minimă este de 6 ani.
Vârsta maximă este de 22 ani.
Înscrierea se poate face prin poșta electronică pe adresa de email:
hermannstadtfest@yahoo.com
Dosarul de înscriere trebuie trimis până pe 20 mai 2019 ( pentru concurentii din tara si strainatate)
Pentru concurentii din judetul Sibiu , preselecția va avea loc în perioada 24 mai 2019 in cadrul Concursului „Muguri de mai”organizat de Scoala Gimnaziala Nr 13, in colaborare cu Domy Music Star si Palatul Copiilor Sibiu Cei interesați vor suna pentru detalii și înscrieri în preselecție pe d-ra Catalina Dumitrean 0771413469 sau pe  d-ra Simionescu Dominique 0721423964
Concurenții din centre de plasament, centre de zi, aflați în plasament familiar sau cei cu dizabilități vor intra direct în finală. Ei trebuie să trimită dosarul complet până în 15 mai 2019
Conținutul dosarului de înscriere:

-          Fișa de înscriere completată integral (pe fișă se vor trece 2 piese.In aceeași grupă 2 concurenți nu vor cânta aceeași piesă. Primul înscris are prioritate )
-          Copie dupa certificat de naștere sau cartea de identitate
-          Copie dupa carnetul de elev vizat pt anul scolar 2018-2019
-          Poza bust
      -     Declarația angajament semnată de părinte
-          Un pozitiv imprimat cu vocea concurentului (din repertoriul național sau internațional adecvat vârstei). Se poate trimite și  link de pe Youtube cu  piesa cântată de concurent

MUZICĂ POP
- Interpretare vocala
 • Categoria    6-8 ani
 • Categoria   9-11 ani
 • Categoria   12-15 ani
 • Categoria   16-22 ani
Categoriile sunt orientative. Ele se pot modifica dupa preselectie, in funcţie de vârsta concurenţilor admişi in finală.                                                                                                                  Durata piesei nu trebuie să depășească 4 minute                                                                                 Pentru concurentii cu vârste cuprinse intre   6-11 ani se vor trimite și versurile. Dacă piesele sunt în altă limbă se va pune și traducerea.Pentru concurenții vârste cuprinse intre   6-11 ani se acceptă doar piese adecvate vârstei. Nu se acceptă piese de dragoste.
MUZICĂ POPULARĂ –TRADIȚIONALĂ
- Interpretare vocala
 • Categoria    6-9 ani
 • Categoria   10-14 ani
 • Categoria   15-22 ani
Categoriile sunt orientative. Ele se pot modifica dupa preselectie, in funcţie de vârsta concurenţilor admişi in finală                                                                                                                Durata piesei nu trebuie să depășească 3:30 minute                                                                            Participanții trebuie să fie costumați corespunzător și să cunoască detalii despre portul popular pe care îl poartă.                                                                          
- Secțiunea prezentare port popular şi tradiţii
Pot participa concurenți cu vârste cuprinse între 7-22 ani.Ei vor prezenta în maxim 3 minute ,costumul popular şi un obicei din zonă .Costumul trebuie să aibă o vechime de minim 50 de ani.
Participanții trebuie să fie costumați corespunzător și să cunoască detalii despre portul popular pe care îl poartă.
ATENŢIE Nu e probă de interpretare vocală. Se prezintă doar obiceiul


- Portret Artist – Luminița Anghel

Pot participa concurenți indifernt de vârstă, care vor prezenta o piesă (adecvată vârstei)  din repertoriul Luminiței Anghel..Se va afișa o listă cu piesele propuse pentru această secțiune, pentru care se vor asigura negativele.
Se poate participa la această secțiune și cu alte piese care nu sunt în listă, la propunerea concurentului.
Înainte de înscrierea la această secțiune se va lua legătura cu d-ra Simionescu Dominique 0721423964  pentru a verifica dacă piesa este disponibilă. Nu se admite interpretarea aceleiași piese de către doi sau mai mulți concurenți. Dacă piesa este disponibilă se pune în cont sponsorizarea de 250 lei în termen de 5 zile . (dacă concurentul respectiv ia preselecția la interpretare se va face atunci reducerea)
Concurenții care participă la această secțiune și primesc negativ, nu vor putea folosi negativul la alte festivaluri sau spectacole fără acordul d-nei Luminița Anghel
Pe site și pe pagina de Facebook se vor afișa piesele rezervate pentru concurs.
Se vor admite maxim 15 concurenți.


- Portret Compozitor- Viorel Gavrilă

Pot participa concurenți, indiferent de vârstă, care vor prezenta o piesă9adecvată vârstei)  compusă de maestrul Viorel Gavrilă.Se va afișa o listă orientativa cu piesele propuse pentru această secțiune, pentru care se vor asigura negative,
Se poate participa la această secțiune și cu alte piese care nu sunt în listă ,la propunerea concurentului.
Înainte de înscrierea la această secțiune se va lua legătura cu d-ra Simionescu Dominique 0721423964  pentru a verifica dacă piesa este disponibilă. Dacă piesa este disponibilă se pune în cont sponsorizarea de 250 lei în termen de 5 zile . (dacă concurentul respectiv ia preselecția la interpretare se va face atunci reducerea)
Concurenții care participă la această secțiune și primesc negativ, nu vor putea folosi negativul la alte festivaluri sau spectacole fără acordul d-lui Viorel Gavrilă.
Nu se admite interpretarea aceleiași piese de către doi sau mai mulți concurenți.
Pe site și pe pagina de Facebook se vor afișa piesele rezervate pentru concurs.
Se vor admite maxim 15 concurenți

- SECŢIUNEA MINIHERMANNSTADTFEST
Este o secţiune specială unde participă copii până la 6 ani, care au fraţi mai mari in concurs.
Copiii pot cânta orice gen de muzică sau pot dansa. Momentul va avea maxim 2:30 minute.
Se admit maxim 8 copii in această grupă.(Când se face inscrierea fratelui mai mare , se specifică daca se doreşte si această secţiune).Pentru această secţiune nu se achită nici un fel de taxă.

2.  PRESELECȚIA
NU EXISTĂ TAXĂ DE PRESELEȚIE
Preselecția se va face doar pentru secțiunea interpretare și se va face în două moduri:
1. Pe baza dosarului de inscriere
 • Pentru concurenții din Judetul Sibiu, preselecția va avea loc în 24 mai 2019 in cadrul Concursului „Muguri de mai 2019”organizat de Scoala Gimnaziala Nr 13, in colaborare cu Domy Music Star si Palatul Copiilor Sibiu. Cei interesați vor suna pentru detalii și înscrieri în preselecție pe d-ra Catalina Dumitrean 0771413469 sau pe  d-ra Simionescu Dominique 0721423964. Cei selectați vor primi mesaj din partea organizatorilor și vor trebui să achite până în 5 iunie  suma de sponsorizare de 250 lei sa trimita negativul piesei de concurs și acordul compozitorului sau declarație pe propia raspundere.
2. Se vor selecta de către organizatori sau reprezentanții acestora la festivalurile din țară sau  străinatate.Cei selectați vor trimite în termen de 10 zile de la primirea diplomei , dosarul de înscriere ( de la punctul 1 ). Până în 1 mai 2019 vor achita taxa de sponsorizare de 250 lei.Cei care nu confirmă la timp, pierd dreptul de a intra în finală.

 • În perioada 16 mai-1 iunie , juriul va stabili restul finaliștilor. Cei selectați vor primi mesaj din partea organizatorilor și vor trebui să achite până în 5 iunie  suma de sponsorizare de 250 lei și negativul piesei de concurs și acordul compozitorului sau declarație pe propia raspundere .Dacă cei admiși nu trimit până în 5 iunie  sponsorizarea ,se vor anunța concurenții din lista de rezervă.
 • Concurenții din centre de plasament, centre de zi, aflați în plasament familiar sau cei cu dizabilități vor intra direct în finală. Ei trebuie să trimită dosarul complet până în 10 mai 2019

Pentru secțiunile Portret de artist și de compozitor şi prezentare port popular şi tradiţii,
nu este preselecție.Se accepta primii 15 concurenti inscrişi.Concurenţii care participă la aceste secţiuni nu trec direct in finală la interpretare.

* Dupa preseletie se aleg maxim 60 de concurenti  care vor fi impartiti in 4 sau 5 grupe de varstă. Grupele vor avea aproximativ acelasi nr de concurenti.
* Fiecare grupă va cuprinde maxim 15 concurenți .
Lista concurenților, cu ordinea intrării în concurs va fi afișată pe 10 iunie 2019 pe site-ul:
http://www.festivalul-hermannstadtfest.blogspot.ro și pe pagina de facebook a festivalului.

SUMA DE SPONSORIZARE
Suma de sponsorizare va fi achitată doar de concurenții admiși în finală în contul :
Banca: Banca Transilvania SA
IBAN: RO98BTRLRONCRT0263524001
Titular: Asociația Domy Music Star
Cu specificatia SPONSORIZARE FESTIVAL NUME SI PRENUME
Pentru o secțiune se doneaza 250 lei
Pentru a doua secțiune se plătește  suma de 150 lei.
* Dacă participă doi frați, fiecare plătește câte 200  lei
* Copiii din centre de plasament, centre de zi, aflați în plasament familiar sau copiii cu dizabilități vor participa gratuit la o secțiune.


3. FAZA FINALĂ
Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru drepturile de autor ale melodiilor interpretate în concurs, nici pentru cele conexe ale acestora, concurentul fiind unic responsabil pentru orice consecinţe directe sau indirecte care pot apărea ca urmare a participării la acest concurs.                                                                                                                                                     Interpreții se vor prezenta în concurs cu piesa în varianta negativ orchestral pe suport digital și voce LIVE.                                                                                                                                  În 10 iunie va fi afișat și programul festivalului pe http://www.festivalul-hermannstadtfest.blogspot.ro și pe pagina de facebook a festivalului.                                 Concurenții admiși în finală vor trimite până la data de 10 iunie acordul compozitorului sau declarația părintelui pentru melodia pe care o vor interpreta în concurs ,negativul și copie dupa achitarea sponsorizarii
JURIUL

Juriul va fi format din compozitori, realizatori radio-tv, interpreți consacrați, ziariști, profesori de specialitate, precum și reprezentanți ai organizatorilor.
La jurizare se va ţine cont de :
- calități vocale și interpretative (intonație, claritate timbrală)
- amplitudine vocala, stil interpretativ, relația text-vârstă
- prezență și mișcare scenică
- vestimentaţie de scenă
- autenticitatea costumelor populare, autenticitatea textelor 
Mențiuni:
Dacă un concurent este elevul unuia dintre membrii juriului, acel jurat nu va avea voie să noteze concurentul respectiv.
Dacă există grade de rudenie între concurenți și jurați, aceștia nu vor avea voie să noteze concurenții respectivi.
În astfel de cazuri se dubleaza nota presedintelui juriului.
Juriul împreună cu organizatorii își rezervă dreptul de a nu acorda anumite premii , dacă prestația concurenților nu se ridică la nivelul cerut
Decizia juriului este irevocabilă.

PREMIEREA :

- TROFEU PENTRU FIECARE DIN CELE 2 SECȚIUNI –
- TROFEU INTERNAȚIONAL
-  PREMIUL I CU EXCELENȚĂ  HERMANNSTADTFEST –se va acorda unui concurent de la secțiunea Muzică ușoara  care are cea mai mare nota dintre ocupanții locului I de la toate categoriile de vârstă.
-  PREMIUL I CU EXCELENȚĂ   LUMINIȚA ANGHEL                                                                                                            -  PREMIUL I CU EXCELENȚĂ   VIOREL GAVRILA
-  PREMIUL I CU EXCELENȚĂ   PENTRU CEA MAI BUNA INTERPRETARE A UNUI CÂNTEC ROMÂNESC
-  PREMIUL I CU EXCELENȚĂ   PENTRU CEA MAI BUNA INTERPRETARE A UNEI DOINE

 - PREMIUL I, II, III – câte unul pentru fiecare secțiune la fiecare categorie de vârstă –
- MENȚIUNI- câte 2 pentru fiecare categorie de vârstă
- PREMII SPECIALE

       *Aceste premii vor fi acordate pentru fiecare categorie de vârstă la fiecare gen muzical.
       * În caz de egalitate , se pot suplimenta premiile
       *Se vor acorda premii speciale din partea juriului, precum și din partea partenerilor și sponsorilor.
        * Premiile concursului  pot fi acordate în produse, servicii sau bani, în baza deciziei juriului care este incontestabilă.
        *Organizatorii își rezervă dreptul de a nu acorda Trofeul pentru secțiunile unde media este sub 9,80.
          * Organizatorii își rezervă dreptul de a nu acorda anumite premii unde notele sunt sub așteptări.
 Toti concurenții vor primi diplome de participare si CD cu prestatia din concurs.
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a promova înainte de desfăşurarea concursului, în timpul şi după finalizarea acestuia, prin prezentări în spaţii publice sau presă, radio şi televiziune în scopuri necomerciale evenimentul şi participanţii

IMPORTANT:

În caz de neprezentare la concurs taxa nu se restituie.
Nu se acceptă filmarea sau fotografierea concurenților. Concurentul care e fotografiat sau filmat de catre însoțitori în timpul prestației, va fi descalificat fără drept de apel.Toti concurentii vor primi CD cu prestatia din concurs,
Concurenții au obligația de a participa la toate evenimentele organizate în timpul Festivalului, inclusiv la Gala Festivă
Colectarea şi prelucrarea datelor personale precum: nume, prenume, adresă,
data naşterii, telefon, mail, CI, paşaport, se face exclusiv în scopul organizării şi derulării Festivalului.Datele cu caracter personal, documentele trimise pentru Festival urmează a fi distruse în termenul legal.

Organizatorii nu pot asigura cazarea, transportul și masa, dar vor găsi oferte convenabile pe care le vor afișa ulterior.

NOTA
Câștigătorii marilor trofee,nu mai pot participa în concurs la nici o ediție.
Câștigătorii Premiului de Excelenta HermannstadtFest nu mai pot participa la sectiunea de interpretare, doar la sectiunile speciale.
Participarea la gală este obligatorie.Premiile se dau doar personal.
Nu se trimit diplome și premii prin poștă.
Acest regulament poate fi modificat de către organizatori până în data de 10 iunie 2019

ASOCIATIA DOMY MUSIC STAR
Detalii prin telefon luni- vineri între 16-21 sau sâmbăta  intre 10 -21: 
Simionescu Dominique 0721423964  - Director Festival
Daniela Simionescu  0743395161 – Coordonator proiect