Ediția a 12-a va avea loc în perioada 13-16 iunie 2024


HermannstadtFest 2023

Luminița Anghel




                                         


  Luminita Anghel este un artist care si-a inceput cariera foarte devreme, in 1993 obtinand trofeul la sectiunea creatie in cadrul Festivalului de Muzica Mamaia. Au urmat premii importante in cadrul aceleiasi sectiuni in 1995, 1996 si 1997. Cea mai remarcata fiind piesa “Sansa e de Partea Mea”, muzica Ionel Tudor, versuri Andreea Andrei.
         In 1994 joaca pentru prima data intr-un film artistic, co-productie romano-franceza, “Capitanul Conan”. In 1998 isi incepe cariera in televiziune, prezentand o emisiune muzicala de tip TOP muzical la Prima TV, iar din 1999 a prezentat timp de 6 ani emisiuni concurs, emisiuni de tip news magazin si talk show, pe TVR 2 si TVR International.
         Artista a participat la foarte multe concursuri internationale de voce, incepand cu anul 2000 unde a obtinut numeroase trofee si premiul 1 la sectiunea “Cea Mai Buna Voce” (Malta, Cipru, Bulgaria, Almata si Astena din Kazakhstan). In 2001 obtine un premiu foarte important pentru cariera sa, locul 1 si premiul pentru popularitate in cadrul Festivalului Cerbul de Aur din Brasov. In 2005, alaturi de trupa Sistem urca pe podium la Kiev, obtinand locul 3 in cadrul concursului Eurovision, cu piesa “Let Me Try”, semnata Cristian Faur.Acest neasteptat de mare succes al Romaniei ii aduce nenumarate colaborari importante.
         Joaca in sit-com-uri de televiziune alaturi de trupa Divertis sau Trazniti in NATO. Obtine un rol in serialul de televiziune “Secretul Mariei”, difuzat pe Antena 1 si aflat sub semnatura Maestrului Valeriu Lazarov. Obtine un post de moderator in cadrul unui post de radio prival (Radio Total), unde modereaza emisiuni in direct de luni pana joi, cu invitati de marca. Face parte din nenumarate jurii importante, precum: Cerbul de Aur, Selectia Nationala pentru Eurovision, Juriul National pentru Eurovision Song Contest, dar si din nenumarate jurii ale festivalurilor de voce din tara. Este protagonista dublajului vocii personajului Mother Gothel din productia Disney “Tangled” (Rapunzel).
         De-alungul carierei sale a avut nenumarate colaborari cu artisti si trupe mari, precum Ovidiu Komornyk, Directia 5, Iris, dar a si semnat texte ale pieselor pe care le are in repertoriu (“Mi-e fFica”, “Nu S-a Sfarsit Iubirea”, “Daca Vreodata”, “I Ask You Why”, etc). A interpretat alaturi de marele actor Marcel Iures, piesa “Nu Pot Uita” ce a urmat sa fie coloana sonora a filmului romanesc “Faimosul Paparazzo”.
         In 2016 artista a fost invitata ca “opening act” in cadrul prezentarii creatorului de moda roman, Catalin Botezatu, pe podiumul Festivalului de Moda “New York Fashion Week”.
         Are o colaborare frumoasa cu Teatrul de Revista “Constantin Tanase” din Bucuresti, unde face parte, alaturi de Alexandru Arsinel si Monica Anghel, din colectivul spectacolului muzical “Euro Savoy”

         In prezent isi continua colaborarea cu organizatorii festivalurilor de muzica din tara, ca membru al juriilor acestora, are nenumarate proiecte muzicale cu Andrei Tudor, Ionel Turdor si orchestrele Radio Romania si Simfonic, dar si cu compozitorul Mihai Alexandru.

Aceasta lista cu piese interpretate de Luminita Anghel, este una orientativa nu obligatorie.Pentru piesele care au linkuri se pot asigura negativele.
Pentru piesele care au linkuri  se pot asigura negativele.
Înainte de înscrierea la această secțiune se va lua legătura cu d-ra Simionescu Dominique (0721423964) pentru a verifica dacă piesa este disponibilă. Nu se admite interpretarea aceleiași piese de către doi sau mai mulți concurenți.

1: PRIZONIERA - MIHAI ALEXANDRU
2: AM ALES IUBIREA - MIHAI ALEXANDRU
3: RUGA PENTRU PARINTI
4: SANSA E DE PARTEA MEA - IONEL TUDOR REZERVAT
5: TU ESTI - VIRGIL POPESCU
6: ANDRI POPA - REMIX FOLCLOR/PHOENIX -REZERVATA
7: CIULEANDRA - REMIX/MARIA TANASE
8: YOU TOOK MY SOUL - ANDREI KERESTELY
9: UNIQUE - JUAN RODRIGUEZ REZERVAT
10: A MILLION STARS; - ANDREI TUDOR - REZERVAT
11: LET ME TRY - CRISTIAN FAUR - REZERVATA
12: I ASK YOU WHY - ANDREI TUDOR (VA AVEA IN CURAND SI VARIANTA TEXT IN LIMBA ROMANA) REZERVAT
13: LUMEA E A MEA - ANDREI TUDOR
14, PLOAIA DE VARA