Regulament - Festival 2021


English Version (rules)

Festivalul Internațional „HERMANNSTADTFEST”

            Ediția a IX-a - 25-27 iunie 2021- Sibiu - România


Un eveniment organizat de:

Asociația „Domy Music Star” – Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu, Asociația Filantropică „Olivia”, Arhiepiscopia Ortodoxă Română – Sibiu, Radio Trinitas Sibiu, Cercul Militar Sibiu

În parteneriat cu:

Inspectoratul Școlar Sibiu, Radio România Regional, Facultatea de muzică religioasă din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu, Studio Canto Rodica Popa Comăniciu

 

Obiectivul Festivalului:

Festivalul Internațional ,,Hermannstadtfest’’ este o manifestare culturală anuală organizată de Asociația ,,Domy Music Star’’ Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu, Asociația filantropică ,,Olivia’’, Cercul Militar și Arhiepiscopia Ortodoxă Română – Sibiu, Departamentul Mass Media – Radio Trinitas Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Sibiu, Radio România Regional, Facultatea de muzică religioasă din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu, Studio Canto Rodica Popa Comăniciu.

Concursul se va desfășura în perioada 25-27 iunie 2021 în Sibiu.

Festivalul are drept scop promovarea calităților vocale, artistice și creativ-muzicale ale tuturor artiștilor care vor urca pe scenă.

Promovarea se va desfăşura în principal prin reţeaua Palatelor şi Cluburilor Copiilor, prin Inspectoratele Școlare Județene, precum şi prin alte canale de mediatizare specializate și prin rețele de socializare. 

 

Festivalul cuprinde 3 genuri muzicale:

  • Muzică divertisment ( Pop, rock, jazz, opera, musical, etno) (26 iunie)

Secţiunea Interpretare vocală

Secţiunea „Dialog între generatii”, cu subsecțiunile  „Portret Compozitor Marius Țeicu” și  „Portret Compozitor Dora Gaitanovici”

Secţiunea Remember dedicată maestrului Temistocle Popa artistului,compozitorului Ioan Gyuri Pascu si artiștilor Aurelian Andreescu si Laura Stoica

Secţiunea „Cântec pentru Dumnezeu” (25 iunie)

  • Muzică Populară-tradițională (25 iunie):

Secţiunea Interpretare vocală

Secţiunea „Pricesne”

  • Muzică Folk (25 iunie):

Secţiunea Interpretare vocală dedicată poetului Adrian Păunescu

Se vor interpreta piese de muzica folk pe versurile poetului Adrian Păunescu

 

 

Festivalul Internațional „HermannstadtFest“ Sibiu are următoarele etape:

1.     Faza de înscriere

2.     Preselecția

3.     Faza finală

 

 

 

1.     FAZA DE ÎNSCRIERE

 

Condiții de participare și modalități de înscriere:

Vârsta minimă este de 6 ani.

Vârsta maximă este de 25 ani.

Înscrierea se poate face prin poșta electronică pe adresa de email:

hermannstadtfest@yahoo.com

Dosarul de înscriere trebuie trimis până pe 20 aprilie 2021 (pentru concurenții din țară și străinătate)

Concurenții din centre de plasament, centre de zi, aflați în plasament familiar sau cei cu dizabilități vor intra direct în finală. Ei trebuie să trimită dosarul complet până în 20 aprilie 2121

 

Conținutul dosarului de înscriere:

 

-          Participare la Concursul ONLINE „#StauAcasășicâștig” – ediția a 2-a

-          Fișa de înscriere completată integral (pe fișă se vor trece 2 piese. În aceeași grupă 2 concurenți nu vor cânta aceeași piesă. Primul înscris are prioritate). Nu este obligatoriu ca piesele înscrise să fie aceleași cu cea interpretată la concursul ONLINE „#StauAcasășicâștig”

-          Copie după certificat de naștere sau cartea de identitate

-          Copie după carnetul  student vizat pentru anul școlar 2020-2021 (pt studenti) 

-          Poză bust

      -     Declarația angajament semnată de părinte sau de concurent ( pt cei care depasesc 18 ani.

 

Muzică divertisment

- Secţiunea Interpretare vocală

  • Categoria    6-8 ani
  • Categoria   9-11 ani
  • Categoria   12-15 ani
  • Categoria   16-25 ani

Categoriile sunt orientative. Ele se pot modifica după preselecție, în funcţie de vârsta concurenţilor admişi în finală.                                                                                                                  Durata piesei nu trebuie să depășească 4 minute.                                                                                          Se pot interpreta piese din repertoriul național sau internațional.                                                  

-  Secţiunea „Dialog între generații”, cu subsecțiunile „Portret Compozitor Marius Țeicu” și  „Portret Compozitor Dora Gaitanovici

 

Pot participa concurenți indiferent de vârstă, care vor prezenta o piesă (adecvată vârstei)  din repertoriul compozitorilor Marius Țeicu și Dora Gaitanovici. Pentru  această secțiune se vor asigura negativele. Se poate participa la această secțiune și cu alte piese care nu sunt în listă, la propunerea concurentului.

Înainte de înscrierea la această secțiune se va lua legătura cu d-ra Simionescu Dominique (0771709265)  pentru a verifica dacă piesa este disponibilă si daca este adecvată vârstei. Nu se admite interpretarea aceleiași piese de către doi sau mai mulți concurenți. Dacă piesa este disponibilă se pune în cont sponsorizarea de 250 lei în termen de 5 zile (dacă concurentul respectiv ia preselecția la interpretare, se va face atunci reducerea).

Concurenții care participă la această secțiune și primesc negativ, nu vor putea folosi negativul la alte festivaluri sau spectacole fără acordul compozitorilor.

Pe site și pe pagina de Facebook se vor afișa piesele rezervate pentru concurs.

Se vor admite maxim 10 concurenți pentru fiecare subsecțiune.

 

- Secţiunea Remember dedicată maestrului Temistocle Popa,compozitorului Ioan Gyuri Pascu si artiștilor Aurelian Andreescu si Laura Stoica

 

Pot participa concurenți, indiferent de vârstă, care vor prezenta o piesă din repertoriul Laurei Stoica, Aurelian Andreescu, Ioan Gyuri Pascu  sau al maestrului Temistocle Popa.

Înainte de înscrierea la această secțiune se va lua legătura cu d-na Simionescu Dominique (0771709265) pentru a verifica dacă piesa este disponibilă. Daca piesa este disponibila se pune in cont sponsorizarea de 250 lei în termen de 5 zile (dacă concurentul respectiv ia preselecția la interpretare, se va face atunci reducerea).

Nu se admite interpretarea aceleiași piese de către doi sau mai mulți concurenți.

Pe site și pe pagina de Facebook se vor afișa piesele rezervate pentru concurs.

Se vor admite maxim 12 concurenți (câte maxim 4 concurenți pentru fiecare personalitate)

- Secţiunea „Cântec pentru Dumnezeu” 

Pot participa concurenți cu vârste cuprinse între 6 și 25 de ani. Nu contează genul de muzică, tot ce vom avea în vedere va fi mesajul cântecului ales. Vor fi acceptate cântece religioase de muzică ușoară . Pot fi și creații  propii sau în prima audiție. În acest caz, se va specifica pe fișa de înscriere data aproximativă când a fost compusă piesa. Dacă sunt cel puțin 6 piese religioase compuse în perioada 1 iunie 2020 până în prezent, se va face o secțiune de creație pentru cântece religioase.

Înainte de înscrierea la această secțiune se va lua legătura cu d-ra Simionescu Dominique 0771709265  pentru a verifica dacă piesa este disponibilă.

Pentru această secțiune se trimite pe mail o înregistrare (poate fi cu telefonul) și versurile piesei. În cel mult 10 zile veți fi informați dacă piesa poate fi admisă la această secțiune.

Dacă piesa este admisă, se pune în cont sponsorizarea de 250 lei în termen de 5 zile (dacă concurentul respectiv ia preselecția la interpretare, se va face atunci reducerea).

Nu se admite interpretarea aceleiași piese de către doi sau mai mulți concurenți. Concurenții pot cânta pe negativ sau se pot acompania cu un instrument muzical.

Se vor admite maxim 10 concurenți

 

MUZICĂ POPULARĂ –TRADIȚIONALĂ

- Interpretare vocala

  • Categoria    6-10 ani
  • Categoria   11-15 ani
  • Categoria   16-25 ani

Categoriile sunt orientative. Ele se pot modifica dupa preselecție în funcţie de vârsta concurenţilor admişi în finală. Durata piesei nu trebuie să depășească 3:30 minute.                                                                                                           Participanții trebuie să fie costumați corespunzător zonei din care provine cântecul și să cunoască  detalii despre portul popular pe care îl poartă.   

-Secţiunea Pricesne

Pot participa concurenți cu vârste cuprinse între 6 și 25 de ani, care interpretează pricesne. Pot fi și creații  propii sau în prima audiție. În acest caz, se va specifica pe fișa de înscriere data aproximativă când a fost compusă piesa. Dacă sunt cel puțin 6 piese religioase compuse în perioada 1 iunie 2020 până în prezent, se va face o secțiune de creație pentru pricesne.

Înainte de înscrierea la această secțiune se va lua legătura cu d-ra Simionescu Dominique 0771709265  pentru a verifica dacă piesa este disponibilă.

Pentru această secțiune se trimite pe mail o înregistrare (poate fi cu telefonul) și versurile piesei. În cel mult 10 zile veți fi informați dacă piesa poate fi admisă la această secțiune.

Dacă piesa este admisă, se pune în cont sponsorizarea de 250 lei în termen de 5 zile (dacă concurentul respectiv ia preselecția la interpretare, se va face atunci reducerea).

Nu se admite interpretarea aceleiași piese de către doi sau mai mulți concurenți. Concurenții pot cânta acapella, pe negativ sau se pot acompania cu un instrument muzical.

Se vor admite maxim 10 concurenți.

-Muzică Folk (25 iunie):

Pot participa concurenți, indiferent de vârstă, care vor prezenta o piesă  folk pe versurile poetului Adrian Păunescu .Înainte de înscrierea la această secțiune se va lua legătura cu d-na Simionescu Dominique (0771709265) pentru a verifica dacă piesa este disponibilă. Daca piesa este disponibila se pune in cont sponsorizarea de 250 lei în termen de 5 zile (dacă concurentul respectiv ia preselecția la interpretare, se va face atunci reducerea).Nu se admite interpretarea aceleiași piese de către doi sau mai mulți concurenți.Se vor admite maxim 10 concurenți                                                                                                                                          

2.  PRESELECȚIA

NU EXISTĂ TAXĂ DE PRESELECȚIE

Preselecția se va face doar pentru secțiunea interpretare și se va face în două moduri:

1. Preselectia pentru sectiunea de interpretare se va face în acest an în cadrul concursului online ,,#StauAcasăşicâştig” ediția a 2-a. Se vor selecta pentru finală câte  40-50 de concurenți pentru fiecare secțiune. Separat se va face o listă de rezervă.

2. Se vor selecta de către organizatori sau reprezentanții acestora la festivalurile din țară sau străinatate. Cei selectați vor trimite în termen de 10 zile de la primirea diplomei dosarul de înscriere (de la punctul 1). Până în 15 mai 2021 vor achita taxa de sponsorizare de 250 lei. Cei care nu confirmă la timp, pierd dreptul de a intra în finală.

3. Cei selectați vor trebui să confirme cât mai repede și să trimită dosarul de înscriere până în data de 15 aprilie. Ei trebuie să achite până în 15 mai suma de sponsorizare de 250 lei, negativul piesei de concurs și acordul compozitorului sau declarație pe propia răspundere. Dacă cei admiși nu trimit până în 15 mai sponsorizarea, se vor anunța concurenții din lista de rezervă.

Concurenții din centre de plasament, centre de zi, aflați în plasament familiar sau cei cu dizabilități vor intra direct în finală. Ei trebuie să trimită dosarul complet până în 15 aprilie 2021        

Pentru secțiunile speciale nu este preselecție. Se accepta primii 10 concurenți înscrişi. Concurenţii care participă la aceste secţiuni nu trec direct în finală la interpretare.

* După preselecție, la secțiunea muzică de divertisment se aleg aproximativ 60 de concurenți  care vor fi împărțiți în 4 sau 5 grupe de vârstă. Pentru secțiunea Muzică populară se aleg aproximativ 40 de concurenți  care vor fi împărțiți în 3 grupe de vârstă. Grupele vor avea aproximativ același nr de concurenți.

* Fiecare grupă va cuprinde maxim 15 concurenți .

Lista concurenților, cu ordinea intrării în concurs va fi afișată pe 1 iunie 2021 pe site-ul:

http://www.festivalul-hermannstadtfest.blogspot.ro și pe pagina de facebook a festivalului.

SUMA DE SPONSORIZARE

Suma de sponsorizare va fi achitată doar de concurenții admiși în finală în contul :

Banca: Banca Transilvania SA

IBAN: RO98BTRLRONCRT0263524001

Titular: Asociația Domy Music Star

Sau în contul

RO59ORMF1711192749ORANGE

Titular Simionescu Daniela

 

Cu specificația SPONSORIZARE FESTIVAL NUME ȘI PRENUME

Pentru o secțiune se donează 250 lei

Pentru a doua secțiune se plătește  suma de 150 lei. Pentru a treia secțiune se plătește 100 lei

* Dacă participă doi frați, fiecare plătește câte 200  lei

* Copiii din centre de plasament, centre de zi, aflați în plasament familiar sau copiii cu dizabilități vor participa gratuit la o secțiune.

 

3. FAZA FINALĂ

Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru drepturile de autor ale melodiilor interpretate în concurs, nici pentru cele conexe ale acestora. Concurentul este unic responsabil pentru orice consecinţe care pot apărea ca urmare a participării la acest concurs.                                                                                                                                                     Interpreții se vor prezenta în concurs cu piesa în varianta negativ orchestral pe suport digital și voce LIVE.                                                                                                                                  În 15 iunie va fi afișat și programul festivalului pe http://www.festivalul-hermannstadtfest.blogspot.ro și pe pagina de facebook a festivalului.                                 Concurenții admiși în finală vor trimite până la data de 10 august acordul compozitorului sau declarația părintelui pentru melodia pe care o vor interpreta în concurs, negativul și copie după achitarea sponsorizării

 

JURIUL

 

Juriul va fi format din compozitori, realizatori radio-tv, interpreți consacrați, ziariști, profesori de specialitate, precum și reprezentanți ai organizatorilor.

La jurizare se va ţine cont de :
- calități vocale și interpretative (intonație, claritate timbrală)
- amplitudine vocală, stil interpretativ, relația text-vârstă
- prezență și mișcare scenică
- vestimentaţie de scenă
- autenticitatea costumelor populare, autenticitatea textelor 

Mențiuni:

Dacă un concurent este elevul unuia dintre membrii juriului, acel jurat nu va avea voie să noteze concurentul respectiv.

Dacă există grade de rudenie între concurenți și jurați, aceștia nu vor avea voie să noteze concurenții respectivi.

În astfel de cazuri se dubleaza nota președintelui juriului.

Juriul împreună cu organizatorii își rezervă dreptul de a nu acorda anumite premii, dacă prestația concurenților nu se ridică la nivelul cerut

Decizia juriului este irevocabilă.

 

 

 

PREMIEREA :

 

- TROFEU HERMANNSTADTFEST –Muzică de divertisment – se va  acorda unui singur concurent care a oțtinut punctajul cel mai mare, indiferent de grupa de vârstă

- TROFEU HERMANNSTADTFEST – Muzică tradițională - se va  acorda unui singur concurent care a obținut punctajul cel mai mare, indiferent de grupa de vârstă

- TROFEU ADRIAN ORDEAN - se va  acorda unui singur concurent indiferent de grupa de vârstă

-  PREMIUL I CU EXCELENȚĂ  HERMANNSTADTFEST –se va acorda unui singur concurent care are cea mai mare notă dintre ocupanții locului I de la toate categoriile de vârstă.

-  PREMIUL I CU EXCELENȚĂ   Marius Țeicu se va  acorda unui singur concurent care a obținut punctajul cel mai mare la subsecțiunea ,,Portret compozitor Marius Țeicu’’

-  PREMIUL I CU EXCELENȚĂ   DORA GAITANOVICI - se va  acorda unui singur concurent care a obținut punctajul cel mai mare la subsecțiunea ,,Portret compozitor Dora Gaitanovici’’

-  PREMIUL I CU EXCELENȚĂ  - Remember - se va  acorda unui singur concurent care a obținut punctajul cel mai mare la aceasta secțiune

-  PREMIUL I CU EXCELENȚĂ  Adrian Păunescu - se va  acorda unui singur concurent care a obținut punctajul cel mai mare la  secțiunea folk

-  PREMIUL I CU EXCELENȚĂ   PENTRU CEA MAI BUNA INTERPRETARE A UNUI CÂNTEC RELIGIOS

-  PREMIUL I CU EXCELENȚĂ   PENTRU CEA MAI BUNA INTERPRETARE A UNEI PRICESNE

-   PREMIUL I CU EXCELENȚĂ se va  acorda unui singur concurent care a obtinut peste 9,75  pentru fiecare secțiune la fiecare categorie de vârstă (În grupele unde media nu este de 9,75 nu se acorda acest premiu)

 - PREMIUL I, II, III – câte unul pentru fiecare secțiune la fiecare categorie de vârstă –

- MENȚIUNI- câte 2 pentru fiecare categorie de vârstă

- PREMII SPECIALE

-DIPLOME PARTICIPARE

 

       *Aceste premii vor fi acordate pentru fiecare categorie de vârstă la fiecare gen muzical.

       * În caz de egalitate, se pot suplimenta premiile

       *Se vor acorda premii speciale din partea juriului, precum și din partea partenerilor și sponsorilor.

        * Premiile concursului  pot fi acordate în produse, servicii sau bani, în baza deciziei juriului care este incontestabilă.

        *Organizatorii își rezervă dreptul de a nu acorda  Premiul 1 cu excelență pentru secțiunile unde media este sub 9,75.

          * Organizatorii își rezervă dreptul de a nu acorda anumite premii unde notele sunt sub așteptări.

 Toti concurenții vor primi diplome de participare.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a promova înainte de desfăşurarea concursului, în timpul şi după finalizarea acestuia, prin prezentări în spaţii publice sau presă, radio şi televiziune în scopuri necomerciale evenimentul şi participanţii

 

 

 

 

IMPORTANT:

 

În caz de neprezentare la concurs taxa nu se restituie.

Colectarea şi prelucrarea datelor personale precum: nume, prenume, adresă,
data naşterii, telefon, mail, CI, paşaport, se face exclusiv în scopul organizării şi derulării festivalului. Datele cu caracter personal, documentele trimise pentru festival urmează a fi distruse în termenul legal.

 

Organizatorii nu pot asigura cazarea, transportul și masa, dar vor găsi oferte convenabile pe care le vor afișa ulterior.

 

NOTA

Câștigătorii  trofeelor nu mai pot participa în concurs la nici o ediție.

Câștigătorii Premiului de Excelență HermannstadtFest nu mai pot participa la secțiunea de interpretare, doar la secțiunile speciale.

Participarea la gală este obligatorie. Premiile se dau doar personal.

Nu se trimit diplome și premii prin poștă.

Acest regulament poate fi modificat de către organizatori până în data de 10 iunie 2021

 

ASOCIATIA DOMY MUSIC STAR

Detalii prin telefon luni - vineri între 14 - 21 sau sâmbăta între 10 - 21: 

Dominique Simionescu 0771709265  - Director Festival

Daniela Simionescu  0743395161 – Coordonator proiect         

Fisele se iau cu copy-paste sau trimiteti un mail pe adresa simionescu_daniela@yahoo.com sau hermannstadtfest@yahoo.com

http://festivalul-hermannstadtfest.blogspot.com/p/blog-page_23.html