Ediția a 12-a va avea loc în perioada 13-16 iunie 2024


HermannstadtFest 2023

Dan Dimitriu

 

Compozitorul și dirijorul Dan Dimitriu s-a născut în data de 10 august 1948, în localitatea Jimbolia din județul Timiș. Toată viața și-a dedicat-o studiului acestei arte, fiind absolvent al Liceului de Muzică din Timișoara, secția pian – violoncel (promoția 1967) și al Academiei de Muzică ,,Ciprian Porumbescu” din București, secția Compoziție, Dirijat, Pedagogie (promoția 1973).

Timp de 20 ani a fost basistul Orchestrei Radio a Televiziunii Române, iar în anii ’95 și-a început cariera de dirijor la Teatrul de Revistă ,,Constantin Tănase” din București, din 2015 fiind oficial dirijorul Orchestrei Teatrului. A dirijat sute de spectacole organizate în incinta Teatrului și a colaborat ce numeroși artiști. Pe lângă activitatea de la Teatrul de Revistă, este și profesor de muzică și s-a aflat la conducerea muzicală, în calitate de orchestrator și dirijor a unor festivaluri de muzică prestigioase, precum ,,Alexandria Pop Fest”, ,,Aurelian Andreescu”, ,,Florin Bogardo” sau festivalul ,,Pentru voi muguri noi – Mihaela Runceanu”.

Numeroase melodii compuse de muzicianul Dan Dimitriu răsună și astăzi pe buzele românilor, printre cele mai frumoase numărându-se: ,,Nu m-am gândit la despărțire”, ,,Nu, nu mai vreau să știu”, ,,Te aștept, sărută-mă”, ,,Iubire nesfârșită”, ,,Atât cât te iubesc”, ,,Sub semnul dorului”, ,,Noi amândoi” etc.

În acest an, maestrul Dan Dimitriu va face parte, pentru prima oară, din juriul festivalul internațional ,,Hermannstadtfest”, fiindu-i dedicată secțiunea specială ,,Portret de compozitor – Dan Dimitriu”, unde concurenții vor interpreta melodii din repertoriul dânsului

Această listă cu piese compuse de dl. Dan Dimitriu, este una orientativă nu obligatorie. Pentru piesele care au linkuri  se pot asigura negative.

Înainte de înscrierea la această secțiune se va lua legătura cu d-ra Simionescu Dominique (0771709265) pentru a verifica dacă piesa este disponibilă. Nu se admite interpretarea aceleiași piese de către doi sau mai mulți concurenți.

Pozitivele pieselor le gasiti aici:

https://soundcloud.com/hermannstadtfest/sets/piese-dan-dimitriu

  1. Atât cât te iubesc - REZERVAT
  2. Aș vrea să știu - REZERVAT
  3. Dansează, dansează
  4. Noi amândoi - REZERVAT
  5. Nu m-am gândit la despărțire
  6. Nu, Nu mai vreau sa stiu
  7. O zi de rock REZERVAT
  8. Să dansăm latino REZERVAT
  9. Și dacă azi zâmbesc
  10. Știu REZERVAT
  11. Te aștept sărută-mă REZERVAT
  12. Te vreau REZERVAT
  13. Voi cânta - REZERVAT
  14. Cine te-a iubit REZERVAT
  15. Vom trăi și vom vedea REZERVAT