Ediția a 12-a va avea loc în perioada 13-16 iunie 2024


HermannstadtFest 2023

Membrii juriului 2019


Adrian Ordean 
Presedintele juriului , Presedinte de onoare al festivalului



Studiaza vioara de la varsta de 6 ani. La 7 ani incepe sa studieze la liceul de muzica din Sibiu vioara in paralel cu pianul. La 15 ani incepe sa studieze chitara in sistem autodidact. In 1972 canta alaturi de Vocal Jazz Quartet la chitara bas; participa la mai multe festivaluri internationale de jazz atat in ROMANIA cat si in strainatate. In 1973 canta la Sibiu alaturi de grupul rock Stereo, an in care apare pentru prima oara la TVR, in cadrul emisiunii Steaua Fara Nume. In 1974 prima aparitie discografica si prima compozitie: Copi ai Vietii pe primul LP. Formatii Rock Romanesti alaturi de mari trupe din tara. 1975-1978 participa la multe spectacole si turnee alaturi de Ricky Dandel, Victor Socaciu si multi altii. In 1979 infiinteaza alaturi de Florin Grigoras grupul RIFF; compune muzica si versurile trupei. 1980 - 1988 face parte din grupul Rosu si Negru unde incepe sa compuna multe piese printre care si celebra "Pseudofabula". Trei aparitii discografice alaturi de acest grup. tot in aceasta perioada incepe sa compuna pentru Dida Dragan. 1990 – deschide primul studio de inregistrari din Romania alaturi de Gh. Belean. 1989 - 1996 face parte din grupul COMPACT unde reuseste hit dupa hit. Compune toate piesele si scrie versurile la majoritatea dintre ele. paraseste grupul COMPACT in 1996 si infiinteaza un super grup botezat de prietenul sau Florian Pitis: SCHIMBUL 3. Tot in aceea perioada de timp incepe sa compuna muzica pentru o multime de solisti si soliste: Dida Dragan, Andreea Antonescu, Adrian Enache, Daniela Gyorfi, si multi altii. Orchestreaza peste 500 de piese in aceasta perioada. In 1999 infiinteaza grupul A.S.I.A. care a fost catalogat de specialisti drept cel mai important grup de fete din Romania, unde de asemenea compune piese pentru sapte materiale discografice. In 2000 infiinteaza grupul AMADEUS. Compune muzica instrumentala pentru 5 CD-uri, combinand muzica clasica cu muzica pop. Compune de asemenea muzica pentru film si desene animate. Compune muzica si se ocupa de trupe ca Pops, Bordo, Allyx, Chik-go si multe, multe altele. In 2012 activeaza in grupul “PACT by Leo Iorga si Adi Ordean” , dupa 16 ani din nou impreuna. Este probabil compozitorul cu cele mai multe hit-uri din Romania. 
Luminița Anghel



Luminita Anghel este un artist care si-a inceput cariera foarte devreme, in 1993 obtinand trofeul la sectiunea creatie in cadrul Festivalului de Muzica Mamaia. Au urmat premii importante in cadrul aceleiasi sectiuni in 1995, 1996 si 1997. Cea mai remarcata fiind piesa “Sansa e de Partea Mea”, muzica Ionel Tudor, versuri Andreea Andrei.
         In 1994 joaca pentru prima data intr-un film artistic, co-productie romano-franceza, “Capitanul Conan”. In 1998 isi incepe cariera in televiziune, prezentand o emisiune muzicala de tip TOP muzical la Prima TV, iar din 1999 a prezentat timp de 6 ani emisiuni concurs, emisiuni de tip news magazin si talk show, pe TVR 2 si TVR International.
         Artista a participat la foarte multe concursuri internationale de voce, incepand cu anul 2000 unde a obtinut numeroase trofee si premiul 1 la sectiunea “Cea Mai Buna Voce” (Malta, Cipru, Bulgaria, Almata si Astena din Kazakhstan). In 2001 obtine un premiu foarte important pentru cariera sa, locul 1 si premiul pentru popularitate in cadrul Festivalului Cerbul de Aur din Brasov. In 2005, alaturi de trupa Sistem urca pe podium la Kiev, obtinand locul 3 in cadrul concursului Eurovision, cu piesa “Let Me Try”, semnata Cristian Faur.Acest neasteptat de mare succes al Romaniei ii aduce nenumarate colaborari importante.
         Joaca in sit-com-uri de televiziune alaturi de trupa Divertis sau Trazniti in NATO. Obtine un rol in serialul de televiziune “Secretul Mariei”, difuzat pe Antena 1 si aflat sub semnatura Maestrului Valeriu Lazarov. Obtine un post de moderator in cadrul unui post de radio prival (Radio Total), unde modereaza emisiuni in direct de luni pana joi, cu invitati de marca. Face parte din nenumarate jurii importante, precum: Cerbul de Aur, Selectia Nationala pentru Eurovision, Juriul National pentru Eurovision Song Contest, dar si din nenumarate jurii ale festivalurilor de voce din tara. Este protagonista dublajului vocii personajului Mother Gothel din productia Disney “Tangled” (Rapunzel).
         De-alungul carierei sale a avut nenumarate colaborari cu artisti si trupe mari, precum Ovidiu Komornyk, Directia 5, Iris, dar a si semnat texte ale pieselor pe care le are in repertoriu (“Mi-e fFica”, “Nu S-a Sfarsit Iubirea”, “Daca Vreodata”, “I Ask You Why”, etc). A interpretat alaturi de marele actor Marcel Iures, piesa “Nu Pot Uita” ce a urmat sa fie coloana sonora a filmului romanesc “Faimosul Paparazzo”.
         In 2016 artista a fost invitata ca “opening act” in cadrul prezentarii creatorului de moda roman, Catalin Botezatu, pe podiumul Festivalului de Moda “New York Fashion Week”.
         Are o colaborare frumoasa cu Teatrul de Revista “Constantin Tanase” din Bucuresti, unde face parte, alaturi de Alexandru Arsinel si Monica Anghel, din colectivul spectacolului muzical “Euro Savoy”

         In prezent isi continua colaborarea cu organizatorii festivalurilor de muzica din tara, ca membru al juriilor acestora, are nenumarate proiecte muzicale cu Andrei Tudor, Ionel Turdor si orchestrele Radio Romania si Simfonic, dar si cu compozitorul Mihai Alexandru.
Daniel Vecsei - Director  Muzical
Daniel Vecsei este absolvent al Facultatii de Muzică - Universitatea „Spiru Haret” Bucureşti. Este director la Palatul Copiilor Sibiu si professor de chitara si de muzica.. Membru al juriului în Concursuri judeţene, naţionale şi internaţionale de muzică uşoară şi populară. Coordonator al activităţii Palatului Copiilor în cadrul unor proiecte culturale şi educaţionale: - Proiectul „Sunteţi ca noi” organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu - 2012 - Proiectul „Un viitor, o şansă”, în parteneriat cu Complexul de Servicii Sibiu, Centrul de plasament „Gulliver” - 2013 - Proiectul Consiliului Judeţean Sibiu „Zilele culturale ale judeţului Sibiu” - 2013 - Proiectul educaţional „Caravana isteţilor”, parteneriat al Ministerului Educaţiei Naţionale şi asociaţia Pro Educaţie Consulting Publishing SRL - 2013 - Proiectul „Şi eu sunt ca voi”, organizat de Univ. „Lucian Blaga” Sibiu, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane - 2013 - Festivalul Internaţional „Copil ca tine sunt şi eu”, Simeria, jud. Hunedoara - 2013 - Proiectul „Alcoolul nu te face mare” al asociaţiei „We Help” - 2013 - Sibiu Book Festival 2013 - Proiectul educaţional „Paşaport pentru cultură”, parteneriat al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Grupul Editorial Corint - 201


Viorel Gavrilă
Compozitor si dirijor,s-a născut în data de 20.05.1961 la Bucureşti. A absolvit Liceul de arta “George Enescu”-Bucuresti,profil muzica,violoncel.Membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din 1990.                                       
Din 1984 este angajat al Teatrului de Revistă “Majestic” din Ploieşti, dirijor şi director muzical al acestei instituţii cu care a obţinut numeroase premii la festivalul teatrelor muzicale de la Constanţa.  Debutul său componistic datează din anul 1979, (fiind înca elev de liceu) când îşi lansează primele piese la Radiodifuziunea Română..
 A compus peste 500 melodii de muzica usoara,muzica pentru 43 spectacole de revista si pentru copii la Teatrul de Revista “Majestic”-Ploiesti,Teatrul de Revista-Deva,Teatrul National Craiova,Teatrul “C.Tanase”-Bucuresti (“Misiune imposibila”-1999,“Revista in frac”-2000 ).
Din anul 1985 este dirijor  la Teatrul de revista “Majestic” din Ploiesti.
In perioada 1990-1992 – preda cursuri de canto alaturi de Aura Urziceanu si compozitorul Edmond Deda.Mai tarziu,in 2004 infiinteaza clasa de canto “VIVOX”-locul unde s-au format zeci de tineri interpreti pentru muzica usoara si de jazz.
De-a lungul anilor a obtinut nenumarate premii la festivaluri nationale importante cum ar fi : “MAMAIA” , “MELODII”,”SLAGARE IN DEVENIRE”,si altele.
Printre melodiile cele mai cunoscute se numara – Da Doamne cantec (1990) , Cine oare(1996) , Niciodata (1987) , Si daca viata mea (1998) , E vina ta (2004) , Melodii,melodii (1986) , Sa fii campion (1991) , Pedepseste-ma dar nu pleca (1995).
A colaborat cu cei mai importanti solisti romani printre care  Angela Similea,Corina Chiriac,Dan Spataru,Aura Urziceanu,Gabriel Dorobantu,Mirabela Dauer,Laura Stoica, Nico,Andra,Aurelian Temisan,Monica Anghel,Adrian Enache,Loredana Groza,Daniel Iordachioaie si altii.
A condus propria orchestra la emisiunile TV – “Sarabanda”-(1997),”Noaptea tarziu”cu Mircea Badea-(2000),”Strict autentic”si “Gong show”-( 2001),”Sot si sotie”-TVR – (2002)etc
Intre 2007 si 2012,conduce orchestra Fundatiei “Fantazio”in cadrul Festivalului de la Mamaia.
Este din 2006 in staful de conducere al Festivalului “Mamaia copiilor”- ocupandu-se de lansarea vocilor tinere.
Din anul 2011 este vicepresedinte al U.C.M.R.-A.D.A.- cea mai importanta societate de gestiune a dreptului de autor din Romania.
Incepand cu anul 1982 face parte din juriile numeroaselor festivaluri de gen din Romania si strainatate.In 2015 si 2018 este presedinte de juriu la selectia nationala pentru festivalul EUROVISION.
Din 2007 este director muzical al festivalului MAMAIA COPIILOR  
  Rodica Popa Comăniciu
Rodica Popa Comaniciu este absolventa a Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj Napoca ,pedagogie muzicala si cânt popular la clasa profesor dr.Ioan Bocsa promotia 2004.Membra a ansamblului de muzica Traditionala Icoane. Laureata a mai multor festivale de muzica populara din tara:Floarea din Gradina,Mariana Draghicescu,Maria Tanase,Strugurele de Aur,Cant si joc pe Hartibaci etc. Actualmente profesor de muzica in Sibiu la sc.Nr4 si Ioan Slavici,indrumator canto popular si muzica usoara. 
Bogdan Dragomir

   Am fost si voi ramâne toata viata artist si muzician. Sunt absolvent al Conservatorului “Ciprian Porumbescu” din Bucuresti, promotia 1988, iar din anul 1993, am parcurs toate etapele de ucenicie în radio si în televiziunea particulara, de la Reporter la Director si din anul 2000 sunt Realizator de emisiuni si Coordonator de programe pentru RADIO ROMÂNIA REGIONAL. Totodata, din acelasi an, sunt coordonator de proiecte artistice muzicale, în special pentru copii, organizator si coordonator din partea RADIO ROMÂNIA REGIONAL, împreuna cu colegii mei de la Studiourile Regionale, al celor mai importante festivaluri nationale de creatie si interpretare, tabere de film si de fotografie. În perioada 1977 – 2000 - în calitatea sa artistică (artist liric, solist vocal şi instrumentist) a parcurs împreună cu formaţiile din care a făcut parte (Ansamblul folcloric ROMÂNAŞUL, Grupul Coral SONG, Quintetul vocal LUCHIAN, Corul Naţional de Cameră MADRIGAL, ROMANTIC GROUP) un repertoriu deosebit de vast, ce cuprinde capodopere ale Renaşterii europene, muzică bizantină, muzică clasică şi muzică contemporană românească şi universală, muzică populară şi muzică pop, negro spirituals, susţinînd peste 1.500 de concerte în România, SUA, Italia, Germania, Belgia, Franţa, Cehoslovacia, Iugoslavia, Polonia, Anglia, Ungaria, Bulgaria, Spania, Canada, Portugalia, Olanda, Austria, Rusia, Elveţia, Turcia, Finlanda, Republica Moldova, Grecia, Liechtenstein, Coreea de Nord, Japonia. În perioada 1996 - 1999 a colaborat cu Casa de discuri “Intercont Music” în calitate de director artistic. În această perioadă a realizat numeroase producţii muzicale, albume editate pe suport audio - casetă şi CD cu artiştii: Laurenţiu Cazan, Anca Parghel, “Pasărea Colibri”, Gică Petrescu, Ducu Bertzi, Vasile Pandelescu, Voicu Enăchescu şi Corul de Cameră PRELUDIU, Marin Constantin şi Corul Naţional de Cameră MADRIGAL, pianistul Tudor Dumitrescu, Doru Stănculescu, Mircea Tiberian, Grupul TALISMAN, Adrian Berinde, Maria Gheorghiu, Elena Cârstea, Nicu Alifantis. Tot în cadrul Casei de producţie muzicală “Intercont Music” a reprezentat şi încheiat contracte artistice, în calitate de Tour manager, pentru artiştii Laurenţiu Cazan, Ducu Bertzi şi pentru formaţiile “Schimbul 3” (condus de Adrian Ordean), “Pasărea Colibri” (Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Florian Pittiş şi Vlady Cnejevici), Grupul “Talisman” (Alin Oprea şi Tavi Colen), “Romantic Group” (Festivalul “Cerbul de Aur” – ediţia 1996), Grupul Instrumental Folcloric “Ştefan Bucur” (Festivalul “Cerbul de Aur” - ediţia 1997) şi Corul Naţional de Cameră “Madrigal” (dirijat de maestrul Marin Constantin). În perioada 2000 - 2001 a coordonat întreaga activitate redacţională a Studioului Public Regional RADIO BUCUREŞTI, realizând totodată reportaje şi interviuri cu personalităţi ale muzicii pop româneşti şi străine din timpul Festivalului Internaţional “Cerbul de Aur” de la Brasov. În perioada 2002 - 2004, a fost producător şi co-realizator din partea Radio România al Concursului de Interpretare Muzică Populară FLOAREA DIN GRĂDINĂ. În perioada 2001 – 2012, a coordonat realizarea ediţiilor Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare MAMAIA COPIILOR, reprezentand Societatea Română de Radiodifuziune în juriile de preselecţie regională şi în Juriile Fazelor Finale de la Mamaia. În perioada cu 2006 - 2010, organizează faza de preselectii a ediţiilor Festivalului Internaţional de Muzică pentru Copii CEBUL DE AUR Jr., reprezintă Societatea Română de Radiodifuziune în Juriile de Preselecţie Regională şi în Juriile Fazelor Finale de la Slănic Moldova, Sinaia, Piatra Neamţ si Bucuresti. Începând cu anul 2012 – în prezent, este co-organizator al fazei de preselecţii regionale şi co-producător al Proiectului – eveniment TABĂRA DE FILM ( respectiv producţia filmelor de lung metraj pentru copii şi adolescent “Şcoala de Vară” şi “Revederea”), reprezentand Societatea Română de Radiodifuziune în juriile de preselecţie regională şi în Faza Finală de la Bran-Moieciu de Sus, jud. Braşov. Începând cu anul 2014, este co-producător şi partener media al Proiectului – eveniment TABĂRA NAŢIONALĂ DE FOTOGRAFIE, reprezentand Societatea Română de Radiodifuziune (Radio România Regional şi Radio 3Net “Florian Pittiş”) în juriile de preselecţie regională şi în Faza Finală de la Bran-Moieciu de Sus, jud. Braşov. Începând cu anul 2001 - în prezent, participă activ la coordonarea întregii activităţi redacţionale, la elaborarea de programe şi evenimente în cadrul Reţelei Studiourilor Publice Regionale şi Locale – RADIO ROMÂNIA REGIONAL (Studiourile din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Craiova, Constanţa, Tg.Mureş, Timişoara, Reşiţa, Braşov, Sibiu, Sighet).

Denise Bălăceanu


Om de radio, televiziune şi cântăreaţă, fiica celebrului compozitor şi chitarist Adrian Ordean, Denise Bălăceanu va face parte în acest an din juriul Festivalului HermannstadtFest.
 Născută la 11 august 1988, în Bucureşti, între 2008 şi 2016, Denise ne-a făcut dimineţile mai frumoase la RadioZu, alături de Mihai Morar şi Daniel Buzdugan cu emisiunea "Morning Zu".
Actualmente, este manager la "Gymboland", unul din cele mai importante locuri de joaca pentru cei mici şi studentă la psihologie.
Se pare că-i calcă pe urme tatălui său, deoarece a imprimat în studio câteva cântece şi a realizat un videoclip numit "Buna dimineata", împreună cu Cerebel.

Îi mulţumim pentru prezenţă şi ne simţim onoraţi pentru decizia de a participa la HermannstadtFest..
Codruț Croitoru


Codruț Croitoru a studiat in cadrul Liceului de Arta 12 ani pianul. În paralel a studiat chitara si canto A absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti , sectia compozitie muzica usoara clasa prof. Anton Suteu .
În calitate de solist vocal,chitarist si compozitor a activat timp de 8 ani in formatia rock The Crown pentru care a compus si singurul album . Cu aceasta trupă a obtinut numeroase premii la festivalurile de specialitate din tara
Solist vocal in formatia Schimbul 3 by Adrian Ordean .
În prezent, solist vocal in formația Compact B.
Gabriela Rusu-Păsărin

Redactor, publicist comentator, redactor șef, realizator-coordonator, realizator la Radio România Oltenia Craiova;
Realizeaza  emisiuni la Departamentul Studiourilor Teritoriale, Societatea Română de Radiodifuziune
      A obţinut de trei ori titlul “Profesionist de excepţie”.
A realizat emisiunile: Matinal Radio Craiova, Actualităţi post-meridian, Radio Craiova Mozaic, Oltenia Literară, Cultură, rădăcini şi aspiraţii, Microenciclopedia Radio, Oltenia de ieri și de azi (emisiune spectacol), Galeriile Radio-Arts (emisiune cu public), Radio la purtător, Duminica pe două voci, Izvorașul-revistă de etnografie şi folclor, Dor de România-revista românilor de pretutindeni, La ceas de taină-emisiune de confesiuni ale unor personalități, rubrica zilnică File de calendar popular și rubrica săptămânală Tradițional oltenesc;
      A colaborat cu corespondenţe şi rubrici permanente, emisiuni de autor la Radio România Cultural, Radio      România Internaţional, Radio România Actualităţi, Antena Bucureştilor, Antena Satelor.
Autoare a 16 cărţi în domeniul folclorului, ştiinţelor comunicării, tehnicilor jurnalistice, criticii şi istoriei literare, eseisticii; a îngrijit şi prefaţat 10 volume de literatură, comunicare, jurnalism; a publicat peste 200  articole şi recenzii în reviste literare, ştiinţifice.
Este membru în societăţi profesionale de prestigiu din ţară şi străinătate:
       Asociaţia Formatorilor în Jurnalism şi Comunicare; Asociaţia Română de Istorie a Presei (vicepreşedinte); Asociaţia Română din Canada; Forumul de Integrare Multiculturală, Canada, Montreal; Consiliul Naţional al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (membru în Comitetul Director şi vicepreşedinte executiv pentru zona Oltenia); Uniunea Scriitorilor din România, Asociația Pedagogilor Creștini din România (vicepreședinte);Asociaţia de Ştiinţe Etnologice din România ( ASER);
Uniunea Naţională a Creatorilor de Emisiuni Radiofonice (UNCER).
Membru în Colegiul de redacţie al unor reviste de specialitate şi culturale naţionale şi internaţionale: Scrisul Românesc, Carmina Balcanica , Revista Română de Istorie a Presei, Analele Universităţii din Craiova. Seria Comunicare. Media (directorul revistei), Strategii manageriale, Revista de cultură naţională Clipa, Noul Literator
Rodica Roşioru 

Fondator şi profesor de canto, al “Studioului artistic Rodica Roşioru”, din R. Moldova. 
La vârsta de 4 ani se ìnscrie la Studioul Coral “Lia-Ciocârlia”, ìn paralel fiind coprezentatoare a emisiunii “Curcubeul fermecat” la Televiziunea Nationalà. 
Ìn aceastà perioadà, ìnregistreazà şi primele piese din coloana sonorà a filmului muzical pentru copii “Coarda coloratà”, muzica si textul fiind semnate de Grigore Vieru. 
A absolvit Liceul Republican de Muzicà “C.Porumbescu”, din Chisinàu, sectia vioarà. Pe parcursul anilor de studii a participat la numeroase concursuri de specialitate, toate ìncoronate cu mult suces. 
Si-a fàcut studiile la Universitatea Nationalà de muzicà din Bucureşti. Este doctor ìn muzicà. 
Rodica Roşioru este protagonista filmului muzical pentru copii “Cântecul viorii”, a càrui muzicà a fost semnatà de Ion Aldea-Teodorovici, iar textele de Grigore Vieru şi Anatol Ciocanu. 
A colaborat cu compozitorii Eugen Doga si Anatol Chiriac. 
A fost Preşedintele juriului, celui mai popular proiect TV pentru copii din R. Moldova, “Ring Star”. 
Activitatea prodigioasà in domeniul muzical este in continuà crestere, astfel Rodica Roşioru este onoratà cu invitatìi de a fi membru a juriilor internationale la festivaluri prestigioase, din România, Rusia, Ucraina, Slovenia,Bulgaria si altele. 
Debuteazà ìn activitatea didacticà ìn anul 1999. Iar in 2013, ìnființeazà „Studioul Artistic, Rodica Roşioru”. Elevii acestui studio, fiind ìncadrati ìn diferite proiecte muzicale, participând si câştigând la diferite concursuri cu renume, Grand-priex-uri si alte premii importante, ìn țàri precum, România, Ucraina, Rusia, Italia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria şi reprezentând la cel mai ìnalt nivel R. Moldova, ìn finalele grandioaselor concursuri „New Wave Junior” şi „Slavianski Bazar”
Rumiana Nacheva

Jurnalist și PR Veliko Tarnovo Bulgaria. Director, fondator și producător de concurs internațional de muzică pop pentru tinerele talente "Silver Yantra". Fondator și director al Studioului Pop pentru Copii "Rumina". Producător, autor și prezentator al programului "Merry Zodiac" pentru copii. Scriitor, autor și prezentator de programe muzicale, artistice și sportive. Jurnalist cu experiență îndelungată în domeniul mijloacelor electronice și tipărite.
Iubește muzica, arta și sportul.
Ex-baschetbalist, capitan al echipei "Etar" - Veliko Tarnovo, participant la diviziile A și B din Bulgaria.
Membru al juriului internațional în: ITALIA - "EuroKids", "EuroTalent" și "Euro Pop Music Vision - ITALIA", MALTA - Festivalul Euro Stars, FINLANDA - Turku "Bravo, Turku! stele ", MOLDOVA - Chișinău - Două inimi gemene și Cahul" Faces of Friends ", MACEDONIA - Bitola" Tra La La "și Skopje" Ylberi ", ROMÂNIA - Braila -" George Grigoriu " , Yasi - "Muzica pentru copii", Galați - "Ceata lui Pitigoi", Giurgiu - "Stele Dunări", București - "Star Star", "Gala Star Melody", "Martisor" și "Flori de Geata" Constelatia Necunoscuta ", Ploiesti -" Festivalul de muzica din noiembrie ", Bacau -" Neghinita "; București - "București în muzică"; Campulung - "Stele de Song", LITUANIA - Kaunas, "talentul Kaunas", SLOVENIA - Bled, "Microfonul de Aur", BULGARIA - "Luminile Nordice", "Să fie vară" și altele.
Vorbeste fluent în franceză, rusă și română.